Исидоро Сорсано е обявен за достопочтен

Светият Отец Папа Франциск разреши на Конгрегацията за светците да обнародва декретите относно осем процеса за канонизация. Сред тях е и декрета, с който се признават героичните добродетелите на Исидоро Сорсано, (1902-1943) инженер, който става член на Опус Деи през 1930 г.

След като бе разпространена новината за обявяването на Исидоро за достопочтен, монс. Фернандо Окариц - който застана на чело на Опус Деи след смъртта на монс. Ечевария - направи следния коментар: „Тази новина ни изпълва с голяма радост и признателност към Папа Франциск. Тя ни застигна точно когато в Опус Деи скърбим поради загубата на нашия скъп прелат”.

Също така той добави, че „Исидоро Сорсано може да бъде посочен за пример на усърдие в работата; отзивчивост в професията и справедливост, която се епроявявала в доброто отношение спрямо неговите колеги; любов към Евхаристията; голяма вяра в Бог и особена чувствителност към най-нуждаещите се. Заедно с всички верни от Прелатурата, както и с тези, които са признателни на Исидоро, умолявам Бог да направи така, че неговият пример да ни помогне да напредваме в тези важни аспекти от християнския живот, за да бъдем добри синове на Църквата.”

В едно интервю мoнс. Хосе Луис Гутиерес, отговорник за процеса по канонизацията, подчерта верността на Исидоро и го предложи като модел за работещите. Неговата репутация на свят човек е много разпространена, както свидетелстват повече от 5.000 доклада за благодати, получени чрез неговото застъпничество. Монс. Гутиерес ни приканва да се възползваме от този нов етап към беатификацията на Исидоро, за да искаме от Бог благодати и чудеса чрез неговото ходатайство.